Wunderland óvoda - Szekszárd
Wunderland óvoda - Szekszárd

Aktuális

A tájékoztatót PDF formátumban az alábbi linken érhetik el: Tájékoztató beiratkozásról.

2020-04-01 00:25:55

Tájékoztatás

intézményi gyermekétkeztetés igénybevételének lehetőségéről

Tisztelt Szülők!

A kialakult rendkívüli helyzetben is biztosítani szükséges
az intézményi gyermekétkeztetés lehetőségét, kiváltképp a rászorulók részére.

Kérek tisztelettel minden szülőt, elsősorban azokat, akiknek gyermeke valamilyen jogcím alapján ingyenes gyermekétkeztetésre jogosult, hogy amennyiben a továbbiakban is igénybe szeretné venni ezt a lehetőséget, szíveskedjék azt haladéktalanul jelezni az óvodavezetőnek.

Elérhetőségeink:

74/510-982 vagy 74/510-984  illetve

wunderlandovoda7100@gmail.com  vagy wunderland.ovi7100@gmail.com

Köszönettel:

Szekszárd,2020.március 24.                                                       

Häfner Adél

  óvodavezető

2020-03-24 10:00:52

Tisztelt Szülők!

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a tanárokhoz hasonlóan az óvodapedagógusok is „home-office”-ban dolgozhatnak, így lehetőségünk nyílik az elektronikus csatornákon – zárt facebook vagy messenger csoportokban- anyagot (verset, mesét, színezőt, barkácsötletet, fejlesztő feladatlapokat) küldeni a gyermekeknek, ezáltal is biztosítva otthonukban a folyamatos fejlődés, illetve a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét.

Természetesen ez a szülő részére semmilyen kötelezettséggel nem jár!

Kérjük, fogadják szívesen a küldött anyagokat, és tegyék lehetővé a gyermekeknek a hozzáférést.

Bízunk benne, hogy ebben a nehéz helyzetben segítséget tudunk nyújtani Önöknek és hozzájárulunk a mindennapjaik megkönnyítéséhez.

Jó egészséget, kitartást és kellemes időtöltést kívánunk!

Szekszárd, 2020. március 20.

                                                                                                          Häfner Adél

                                                                                                          óvodavezető

2020-03-20 13:54:56

Tisztelt Szülők!

Köszönjük Önöknek, hogy felelős szülőként gyermekeik otthoni felügyeletét megszervezték.

Ezen a héten az intézmény fertőtlenítése, takarítása zajlik.

A keddi napon lehetőséget biztosítunk Önöknek, hogy gyermekeik óvodában lévő dolgait (ágynemű, törölköző, váltó ruha, stb.) haza tudják vinni.

A járványügyi előírásoknak megfelelően az alábbiak szerint biztosítjuk az óvodába való bejutást:

Kedd 8.00-9.00:                5. sz. Katica és 7. sz. Fecske csoport

Kedd 9.00-10.00:             6.sz. Nyuszi és 8.sz. Őzike csoport

Kedd 10.00-11.00:           3.sz. Mókus és 9.sz. Pillangó csoport

Kedd 11.00-12.00:           10. sz. Csiga-biga  és 1.sz. Süni csoport

Kedd 12.00-13.00:           2.sz.Maci  és 11.sz. Cica csoport

Kedd 13.00-14.00:           4.sz.Elefáni  csoport.

Rendkívül indokolt esetben – ha a szülő a járványügyi feladatok ellátásában részt vesz ( pl: egészségügyi dolgozó, rendőr, katasztrófavédő, tűzoltó) -megszervezzük a gyermekük kiscsoportos felügyeletét.

Akinek a fentiek közül ilyen igénye van, az kérjük, jelezze telefonon (74/510-982,74/510-984) vagy emailben  wunderlandovoda7100@gmail.com,wunderland.ovi7100@gmail.com.

Felhívom a tisztelt szülők figyelmét arra, hogy a kiscsoportos felügyelet esetében is magasabb a fertőzésveszély, mintha otthon lenne a gyermek.

A gyermekétkeztetés, -mivel az óvoda zárva tart- a szünidei gyermekétkeztetés szabályainak megfelelően zajlik, tehát csak a szociálisan rászoruló gyermekek (HH,HHH) szülei  igényelhetik.

Az igényeket a fenti elérhetőségek bármelyikén kérjük jelezni!

Akinek további kérdése van, kérjük forduljanak hozzánk bizalommal!

Köszönjük türelmüket és együttműködésüket!

Vigyázzunk egymásra, jó egészséget kívánunk!

Szekszárd,2020.március 16.                                                                                     

                                                                                      Häfner Adél

                                                                                       óvodavezető

2020-03-16 12:51:45

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesterének az önkormányzat honlapján közzé tett közleményéről a szekszárdi óvodákban és bölcsődékben elrendelt rendkívüli szünetről.

Ennek értelmében intézményünk,  a Wunderland Óvoda március 16-tól bizonytalan ideig zárva tart.

Kérem a szülőket, hogy a polgármesteri közleményben foglaltakat tartsák be, és a gyermekük számára az otthoni felügyeletet szervezzék meg!

A jövő hét folyamán értesítem Önöket, hogy mikor és milyen módon lehet a gyermekek óvodában maradt dolgait (ágynemű, törölköző, váltó ruha, stb.) hazavinni.

Természetesen a gyermekek hiányzását igazoltnak tekintjük, nem kell hozzá orvosi igazolás.

Amennyiben a gyermekek felügyelete nem megoldható, indokolt esetben az intézmény a gyermekfelügyeletet kis csoportokban megszervezi. A szülőktől hétfőn az óvónők nyilatkozatot vesznek fel arról, hogy az elkövetkezendő időben kérik-e az óvodai ellátást a gyermekük részére.

A márciusra tervezett óvodai programok értelem szerűen elmaradnak.

Kérem együttműködésüket ebben a nehéz helyzetben!

Kérem folyamatosan kísérjék figyelemmel az óvoda honlapját, és a zárt facebook csoportokat!

2020. 03. 15.

                                                                           Häfner Adél

                                                                           óvodavezető

 

KÖZLEMÉNY

RENDKÍVÜLIÓVODAI ÉS BÖLCSŐDEI SZÜNET ELRENDELÉSÉRŐL

2020. március 16. napjától Szekszárd Megyei Jogú Városban működő valamennyi bölcsőde és óvoda annak fenntartójától függetlenül- a koronavírusra tekintettel elrendelt rendkívüli szünet miatt –bezár.A döntés határozatlan ideig, visszavonásáig érvényes. Amennyiben egyesesetekben a gyermekek otthoni felügyelete nem megoldható, szülői igény alapján, indokolt esetbenaz intézmények a gyermekfelügyeletet kis csoportokban megszervezik.  A kiscsoportos gyermekfelügyeletet az intézmény az erre vonatkozó további intézkedésigbiztosítja.

A Kormány mellett működő Operatív Törzs ajánlásának megfelelően arra kérjük a szülőket, hogy lehetőség szerint otthonukban oldják meg a gyermekek felügyeletét.

                                                                                               Ács Rezső

                                                                                              polgármester

 

2020-03-15 12:01:59

Tisztelt Szülők/Gondviselők!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az új koronavírus kapcsán kialakult helyzetre való tekintettel az alábbiakról tájékoztatja Önöket. Jelenleg Magyarországon az Operatív Törzs tájékoztatása szerint egyelőre elkülönült, egyedi esetek vannak, így jelenleg is legfontosabb feladatunk a megelőzés, a járvány továbbterjedésének, a járványgócok kialakulásának megakadályozása. Ahhoz, hogy ilyen típusú járványgócok hazai köznevelési intézményekben ne alakulhassanak ki, kiemelten felkérjük Önöket az alábbiak betartására:

A megelőzés első és legfontosabb lépése a személyi higiénés szabályok betartása. Ennek egyik legfontosabb eszköze – főleg kisgyerekek esetében – a rendszeres és kézmosószerrel negyven másodpercen keresztül történő, hatékony kézmosás. Ennek módjáról a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon elérhetővé tettek egy tájékoztató videót, amelynek elérhetősége a következő:
https://www.facebook.com/koronavirus.gov.hu/videos/2848001001994029/
Kérjük, hogy a videót mutassa be kiskorú gyermekének, és az azon található mozdulatokat is gyakorolják be közösen a kiskorú gyermekkel. (A gyakori és helyes kézmosás fontosságára az iskolákban is felhívjuk a figyelmet, ez azonban nem pótolhatja az otthoni szülői iránymutatást.)
Kérjük, hogy a fennálló helyzettel kapcsolatban csak megbízható és hiteles forrásokból szerezzen információkat. Jelenleg Magyarország Kormánya hivatalos tájékoztató oldalt üzemeltet a https://koronavirus.gov.hu internetes oldalon, valamint a közösségi médiában (Facebook) létrehozásra került a hivatalos kormányzati tájékoztató oldal („Koronavírus tájékoztató oldal”, https://www.facebook.com/koronavirus.gov.hu).
Amennyiben akár Önnél, akár kiskorú gyermekénél a koronavírusra utaló tüneteket tapasztalnak (https://koronavirus.gov.hu/mit-tegyunk-tunetek-eseten), akkor kérjük, hogy telefonon konzultáljanak háziorvosukkal, aki szükség esetén a mentők értesítéséről, és az ezt követő protokoll szerinti intézkedések megtételéről gondoskodni fog. Ezt követően kérjük, amennyiben ilyen eset előfordul, akkor értesítsék a köznevelési intézmény vezetőjét, vagy gyermekük osztályfőnökét is az eseményekről.
Amennyiben koronavírus fertőzés szempontjából kiemelt kockázatú területen jártak, esetleg bizonyítottan koronavírus fertőzéssel diagnosztizált személlyel kerültek kapcsolatba, kérjük, hogy minden esetben a tájékoztatóban foglaltak szerint eljárni szíveskedjenek, azaz:
konzultáljanak telefonon a háziorvosukkal, a tünetek lappangási idejének megfelelő (14 nap) időtartamban lehetőleg otthonukat ne hagyják el, amennyiben ezen időszak alatt tüneteket tapasztalnak, akkor szintén a háziorvosukat hívják telefonon, aki a fentiek szerinti eljárás megtételéről gondoskodni fog.
A Klebelsberg Központ és az Oktatási Hivatal is folyamatosan nyomon követi a járványügyi helyzettel kapcsolatos fejleményeket, állandó kapcsolatot tart mind az Emberi Erőforrások Minisztériumával, mind az Operatív Törzzsel. Amennyiben bármilyen, a hazai köznevelési intézményeket érintő intézkedés elrendelésre kerül, akkor arról soron kívül értesítjük mind a Tankerületi Központokat, mind a köznevelési intézmények vezetőit, akik a szükséges információkkal ellátják Önöket.

Segítő együttműködését megköszönve,
Dr. Maruzsa Zoltán
köznevelésért felelős államtitkár" 

2020-03-11 20:20:33