Aktuális

A  Szekszárdi Vasárnapban megjelent a NEMZ-KSZP-20-0040 számú pályázat sajtóközleménye. A sajtóközlemény PDF formátumban az alábbi linken érhető el: NEMZ-KSZP-20-0040 számú pályázat sajtóközleménye.

2020-10-07 18:10:55

INTÉZKEDÉSI TERV MÓDOSÍTÁSA

A 2020/2021. NEVELÉSI ÉVBEN A JÁRVÁNYÜGYI KÉSZENLÉT IDEJÉN ALKALMAZANDÓ ELJÁRÁSRENDRŐL

 

Irányadó a 431/2020.(IX.18.) Kormányrendeletés az Emberi Erőforrások Minisztériumának 2020. augusztus 17-én kiadott Intézkedési terve a járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrendről, valamint annak 2020. szeptember 03-i módosítása. Az EMMI által kiadott módosított intézkedési terv 2.13. pontja alapján, szülő, kísérő nem léphet be az intézménybe, csak az intézményvezető előzetes engedélyével.

A Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat, mint az óvoda fenntartója 2020. szeptember 28-tól lépteti hatályba a fenti szabályozást.

A Járványügyi helyzetre való tekintettel a „Szülők beléptetési eljárásrendje” óvodánkba 2020. szeptember 28-tól az alábbiak szerint módosul.

AZ ÓVODA LÁTOGATÁSA

 1. A gyermekek óvodába érkezésére reggel 7.00-8.30-ig van lehetőség!
  A reggeli ügyeletet 6.30-7.00 óráig továbbra is biztosítjuk, az ügyeletet igénybe vevők az érkezést csengetéssel jelezzék a főbejáratnál!
 2. A gyermeket az intézménybe kísérő vagy onnan hazakísérő 1 fő nagykorú személy, ha a maszkot az előírás szerint viseli, az intézmény területére a testhőmérséklet-mérési pontig beléphet. (431/2020.5 § (2) bekezdés)
 3. A szülők/kísérők az intézmény épületébe nem léphetnek be, a saját pavilonjuk bejárati ajtajánál adhatják át a gyermekeket az óvoda dolgozóinak.
 4. A pavilonokba történő bejárás rendje a következő:
  -a zöld(pillangó és csiga-biga csoport), fehér(cica és elefáni csoport), barna (süni és maci csoport)pavilon megközelítése a Vasvári utcánál (Dienes Iskola Sportcsarnok felől) lévő kiskapun keresztül lehetséges.
  -a piros(fecske és őzike csoport),sárga(mókus csoport),kék(nyuszi és katica csoport) pavilon továbbra is a főbejáratokon keresztül érhető el.
 5. A gyermekeknek az intézménybe való belépése előtt, az óvoda dolgozói lázat mérnek. Az országos tisztifőorvos által határozatban közzétett, az intézménybe való belépéshez megengedett testhőmérséklet feletti hőmérséklet esetén, a gyermek az intézménybe nem léphet be, a szülő köteles hazavinni. Az intézménybe történő érkezéskor mindenki köteles magát a testhőmérséklet ellenőrzésnek alávetni.
 6. A gyermekek délutáni hazaadása is a fent említett szabályok szerint történik. A szülő a saját pavilonja bejáratánál jelzi, hogy megérkezett a gyermekéért, és az ajtó előtt várakozik, amíg az óvoda dolgozója a gyermeket az ajtóhoz kíséri.
 7. A szülő-pedagógus közötti nevelési helyzetek megbeszélésére az online kapcsolati formákat (email, Facebook csoport, Messenger üzenet) javasoljuk!

TOVÁBBRA IS ÉRVÉNYBEN LÉVŐ SZABÁLYOK:

 • Az óvodát kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek/felnőtt látogathatja.
 • Az óvodapedagógusoknak jogukban áll betegség tüneteit (hőemelkedés, láz, orrfolyás, köhögés, hányás, hasmenés, hasfájás, fejfájás) mutató gyermeket azonnali hatállyal hazaküldeni! A szülő köteles a gyermeket az intézményből haladéktalanul hazavinni és a gyermek háziorvosával konzultálni.
 • A szülő/dolgozó köteles az óvodavezetőt értesíteni, ha önmagán, a gyermeknél vagy közvetlen hozzátartozóinál koronavírus-gyanú, vagy igazolt fertőzés van!
 • Az intézményudvarán legyenek körültekintőek, kerüljék a zsúfoltságot, tartsák be az egymástól való 1,5 m távolságot!
 • Az intézmény területén a szülőknek a szájmaszk használata kötelező!
 • Az óvodába érkezéskor csak a legszükségesebb holmikat, ruhadarabokat tegyék az óvodai zsákba. Játékokat a gyermekek lehetőleg ne hozzanak a fertőzésveszély elkerülése érdekében.
 • A gyermekek átadása/átvétele a legrövidebb időn belül történjen, ezért kérjük mielőbb elhagyni az játszóudvart,valamint az óvoda épülete előtt kerüljék a szülők, gyermekeikkel a csoportosulást, hosszas beszélgetést.

Jelen intézkedési terv módosításig vagy visszavonásig marad érvényben, a módosítására a járványügyi helyzet alakulásától függően kerül sor.

A protokoll kialakításról a fenntartó, bevezetéséről és alkalmazásáról az intézményvezető köteles gondoskodni, a fenntartó feladata a  megvalósítást ellenőrizni.

Jelen módosításban nem érintett pontok a Wunderland Óvoda által 2020. szeptember 1-én kiadott intézkedési tervben foglaltak szerint érvényben maradnak.

Ebben a nehéz, szabályoktól zsúfolt időszakban nagyon köszönjük együttműködésüket, megértésüket.

  Szekszárd, 2020. szeptember 22.                                           

                                                                                                                     Häfner Adél

                                                                                                                      óvodavezető

 

2020-09-22 14:43:02

Tisztelt Szülők!

Ezúton szeretném tájékoztatni Önöket, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma közzétette a 2020/21-es nevelési évre vonatkozó Intézkedési tervet a Járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrendről.

Ennek értelmében intézményünk,  a Wunderland Óvoda 2020. szeptember 1-jétől az alábbi szabályok betartásával fogadja a gyermekeket.

 • Az óvodát kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek/felnőtt látogathatja.
 • Az óvodapedagógusoknak jogukban áll betegség tüneteit (hőemelkedés, láz, orrfolyás, köhögés, hányás, hasmenés, hasfájás, fejfájás) mutató gyermeket azonnali hatállyal hazaküldeni! A szülő köteles a gyermeket az intézményből haladéktalanul hazavinni és a gyermek háziorvosával konzultálni.
 • A szülő köteles az óvodavezetőt értesíteni, ha a gyermeknél vagy közvetlen hozzátartozóinál koronavírus-gyanú, vagy igazolt fertőzés van!
 • Az intézménybe való belépéskor legyenek körültekintőek, kerüljék a zsúfoltságot, tartsák be az egymástól való 1,5 m távolságot!
 • Az intézményben tartózkodás idejét minimálisra csökkentsék!
 • Kérem, hogy 1 gyermeket csak 1 szülő kísérjen be az intézménybe!
 • Az intézmény területén (pavilononként) egyidőben maximum: 5 szülő tartózkodhat, így legyenek egymással türelmesek, várják, meg míg szülőtársuk elhagyja az intézményt!
 • Az intézmény területén a szülőknek a szájmaszk használata kötelező!
 • Az intézménybe való belépéskor, a bejáratnál kihelyezett kézfertőtlenítő használata felnőttnek és gyermeknek egyaránt kötelező!
 • Az óvodába érkezéskor csak a legszükségesebb holmikat, ruhadarabokat tegyék az óvodai zsákba. Játékokat a gyermekek lehetőleg ne hozzanak a fertőzésveszély elkerülése érdekében.

Felhívom a kedves szülők figyelmét, hogy az óvoda által előírt járványügyi szabályokat tartsák be!

Vigyázzunk egymásra, köszönöm megértésüket, együttműködésüket!

Szekszárd, 2020. augusztus 26.

                                                                                                                   Häfner Adél

                                                                                                                     Óvodavezető

 

2020-08-26 11:10:11
2020-04-24 15:35:39

Tájékoztatót az Állami Számvevőszék Integritás felméréséről a linkre kattintva PDF formátumban olvashatja: Tájékoztató

2019-12-03 17:57:59

Bázis nap 2019.

Köszönjük vendégeinknek, hogy regisztráltak és részt vettek november 13-án, szerdán megrendezésre került bázis napunkon. Reméljük hasznos tapasztalatokkal tértek haza.

Továbbá köszönjük pedagógusainknak a bemutatófoglalkozásokon nyújtott színvonalas teljesítményt.

Várunk mindenkit legközelebb is!

 

Néhány kép a rendezvényről: 

 

  

 

2019-11-21 14:48:08

"Kindergartenwesen - Német nemzetiségi ovi-ügyek"

III. Regionális német nemzetiségi konferencia

A Wunderland Óvoda- az Oktatási Hivatal Bázisintézménye, a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat és a PTE KPVK szervezésében 2019. november 8-án, pénteken harmadik alkalommal rendezte meg regionális konferenciáját. Köszönjük az előadóinknak, hogy emelték a rendezvény színvonalát és hasznos tudást osztottak meg velünk, résztvevőinknek pedig, hogy jelen voltak és érdeklődtek témáink iránt. Találkozzunk jövőre is! 

Néhány kép a konferenciáról:

2019-11-11 21:50:50

Átadó ünnepség 2019.

2019. szeptember 24-én, kedden átadó ünnepség volt óvodánkban. 10 millió forintot kaptunk az Emberi Erőforrások Minisztériumától és fenntartónktól, melyből felújíttattuk Bautzenland várunkat, udvari gyepszőnyegeket helyeztettünk el egyes udvarrészeken, négy udvari játéktároló faházikót vettünk és csoportszobáinkba sófalakat telepíttettünk. 

2016 óta összesen 41 millió forint értékű fejlesztés történt meg, ebből 30 millió forintot az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a többit pedig fenntartónk, a nemzetiségi önkormányzat biztosította.

Meghívott vendégeink közül beszédet mondott Soltész Miklós, egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, dr. Józan-Jilling Mihály, a német nemzetiségi önkormányzat elnöke, Ács Rezső, Szekszárd város polgármestere és Ritter Imre, nemzetiségi képviselő. 

Köszönjük az ünnepi műsort óvodánk Maci Csoportjának és az Ifjúsági Fúvószenekarnak.

 

 

 

 

2019-10-01 21:12:58

X. Német Nemzetiségi Gyermek Tánctalálkozó 

2019. május 17-én, pénteken került megrendezésre óvodánk szervezésében a Nemzetiségi Tánctalálkozó, immár jubileumi tizedik alkalommal.

Köszönjük vendégtáncosainknak és óvodánk Fecske csoportjának a színvonalas műsort és a részvételt.

_______

X. Deutsche Nationalitäten Kindertanztreffen

Am 17. Mai 2019 wurde das Nationalitäten Kindertanztreffen zum zehnten Mal von unserem Kindergarten organisiert.

Wir danken unseren Gasttänzern und der Schwalben Gruppe für ihr hochwertiges Programm und ihre Teilnahme.

2019-05-19 17:23:12

Kedves Szülők!

Az óvoda alapítványa

„A GYERMEK EMBER ALAPÍTVÁNY”

várja és köszönettel fogadja a személyi jövedelemadójuk
 1%-ának felajánlását.

A felajánlásokat az alapítvány céljaival összhangban az óvodai nevelés feltételeinek fejlesztésére fordítjuk.

Alapítványunk adószáma: 18860902-1-17

Köszönettel:          A Wunderland Óvoda és a

                                   Gyermek Ember Alapítvány

 

 

 

 

2016-02-04 11:21:25

Kedves Szülők!

Mellékelten rendelkezésükre bocsátom a Gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 151.§ (5) bekezdésének a) pontja szerinti ingyenes bölcsődei és óvodai gyermekétkeztetés biztosítására vonatkozó, 2015. szeptember 1. napjától hatályos szabályainak egységes végrehajtása érdekében készült ismertető anyagot és az ellátás igénybevételét segítő dokumentumokat.  A dokumentumok letölthetők a honlapról, illetve az óvodában kérhetők.

Dokumentumok:
Nyilatkozat
Tájékoztató
Segédlet

Simon Attiláné
óvodavezető

2015-08-26 13:26:39
Wunderland Óvoda - Szekszárd Copyright © 2019. All Rights Reserved.