Wunderland óvoda - Szekszárd
Wunderland óvoda - Szekszárd

Aktuális

2015. november 19-én Sötétvölgybe kirándultunk.

Kinézek az ablakon,
Falevél egy nagy halom!
Már a földet takarja,
A szél összekavarja.

2015-11-27 08:47:54

Kedves Véradók!

A véradás önzetlen segítségnyújtás másoknak, olyan gesztus, amely mindenképpen megbecsülést érdemel!
Szeretnénk köszönetet mondani azoknak a véradóknak, akik részt vettek az intézményünk által szervezett véradáson. Köszönet azért, hogy segítséget nyújtottak, köszönet azért, hogy időt szakítottak erre a nemes gesztusra.

A Vöröskereszt a vért adó szülők gyermekeit egy kis ajándékkal lepte meg.

Reméljük a  következő véradáson  ismét találkozunk, és még mások is kedvet kapnak az önzetlen segítségnyújtás ezen formájára.

 

2015-11-17 11:12:55

 Intézményünk, Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisovi Programja keretében benyújtott pályázatát az Országos Elnökség 2011. június 5-én elfogadta, így bekerültünk a Bázisovik szakmai hálózatába.

 A hálózati munka elfogadott szakmai iránymutatója, a Modulprogram Koncepció.

Vöröskereszt projekt terv, óvodánk tizenegy csoportjában, négy fő témában valósul meg.

- Véradás

 Véradást szervezünk óvodánkban, évente két alkalommal. Próbáljuk a gyerekeken keresztül a szülőket meggyőzni e feladat fontosságáról.

  -  Elsősegélynyújtás

 Házi továbbképzés keretében, minden óvodai dolgozó elsősegélynyújtó ismereteit bővítheti. Kiemelten foglalkozunk  a gyermekek mindennapi játéka, és más tevékenység végzésekor felmerülő balesetek megbeszélésével, kockázatelemzésével.   Előadónk: Benkő József vezető mentőtiszt. Elsősegély nyújtási ismeretek feldolgozása csoport szinten, gyermekek életkori sajátosságainak megfelelően történik.

Napsugárzás

A napsugárzás hatásainak megismertetése, veszélyeire való figyelem felhívás csoport szinten történik. Bőrünk védelmében a naptej használatára szoktatjuk gyermekeinket a szabadban tartózkodáskor. Földünk védelmében a szelektív hulladékgyűjtést a gyermekekkel együtt folyamatosan végezzük.

Egészségnevelés

Egész évben folyamatosan történik, egészségnevelő tevékenységekbe ágyazva.

Egészséghét keretében kiemelten foglalkozunk a témával csoportszinten. (Pl: kirándulások, biciklitúra, gyalogtúra, egészséges ételek készítése, stb.)

Óvodánk dolgozói vöröskeresztes tagsági igazolvánnyal rendelkeznek. Az általunk befizetett tagdíj 60%-át a vöröskereszt visszautalja óvodánknak, amit a gyermek játékának bővítésére fordítunk. Szívesen vesszük ha szülők is jelentkeznek alapszervezetünkbe, ezzel is növelve a tagdíjakból visszakapott összeget.

 

  

2015-10-16 10:08:55

Kedves Szülők!

Mellékelten rendelkezésükre bocsátom a Gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 151.§ (5) bekezdésének a) pontja szerinti ingyenes bölcsődei és óvodai gyermekétkeztetés biztosítására vonatkozó, 2015. szeptember 1. napjától hatályos szabályainak egységes végrehajtása érdekében készült ismertető anyagot és az ellátás igénybevételét segítő dokumentumokat.  A dokumentumok letölthetők a honlapról, illetve az óvodában kérhetők.

Dokumentumok:
GYIK (Gyakran Ismételt Kérdések)
Nyilatkozat
Segédlet

Simon Attiláné
óvodavezető

2015-08-26 13:26:39
Perjés Consulting Hungary Kft. Copyright © 2014. All Rights Reserved.